باز ماندن طولانی مدت درب یخچال فریزر
فهرست مطالب
مقدمه
باز ماندن درب فریزر و یخچال یکی از مشکلات همیشگی خانواده ها می باشد. همواره برای باز ماندن درب یخچال و فریزر توسط کودکان در خانه بحث وجود دارد یا گاهی اوقات افرادی هستند که بی دلیل درب یخچال را باز و بسته می کنند. در ادامه می خواهیم یکی از مشکلات همیشگی یخچال فریزر ها را مورد بررسی قرار دهیم. سوال اکثریت که در یخچالم تا صبح باز بوده آیا یخچالم خراب میشه؟ گاز خالی میکنه؟ موتورش میسوزه؟ و از این دست سوالات.
اگر درب فریزر و یخچال خود را به صورت مستمر باز و بسته کنید یا به هر دلیل دیگری هوای گرم به داخل دستگاه راه پیدا کند، موجب افزایش فعالیت موتور و کمپرسور می شود. این امر برای این است که دمای دستگاه پایین بیاید، به همین دلیل برق زیادی نیز مصرف خواهد شد. در نتیجه علاوه بر مشکلات ایجاد شده هزینه مصرف برق و انرژی شما نیز افزایش خواهد یافت. اگر مشکل از واشر درب است، بهتر است سریعا آن را عوض کنید تا هزینه ی برق شما بالا نرود.
در این بخش می خواهیم معایب و مشکلاتی که با باز ماندن درب یخچال و فریزر اتفاق میفتد را بررسی نماییم. پس با ما همراه باشید.
پیشنهاد: مقاله راهنمای خشک کن لباس شویی ال جی را از دست ندهید.
معایب باز ماندن درب فریزر
اگر هوا به مدت طولانی بین فضای بیرونی و داخلی یخچال فریزر رد و بدل شود می تواند مشکلات متعددی را برای دستگاه به وجود آورد و سبب خرابی یخچال شود. باز ماندن درب فریزر معایب مختلفی از جمله مصرف زیاد برق، فشار به کمپرسور دستگاه، خرابی یا پارگی لاستیک دور درب، افزایش دمای داخلی دستگاه و برفک زدن را به وجود می آورد. که در ادامه این معایب را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
مشکلات باز ماندن درب یخچال فریزر
باز بودن طولانی مدت درب یخچال میتواند به مشکلاتی منجر شود که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:
- افزایش مصرف برق: باز بودن درب یخچال باعث افزایش مصرف برق و هزینههای بیشتر در قبال پرداخت قبوض برق میشود.
- کاهش عمر یخچال: باز بودن درب یخچال ممکن است باعث کاهش عمر یخچال شود. زیرا این اقدام باعث میشود که موتور یخچال بیشتر کار کند و سریعتر خراب شود.
- افت کیفیت غذا: باز بودن درب یخچال باعث افت کیفیت غذا میشود. زیرا در این صورت هوای گرم و رطوبت به داخل یخچال وارد میشود و میتواند باعث تغییر طعم، بو و بافت غذا شود.
- رشد باکتریها: باز بودن درب یخچال باعث رشد باکتریها میشود. زیرا هوا و رطوبت به داخل یخچال وارد میشود و میتواند باعث رشد باکتریهای زیادی شود که ممکن است باعث بد شدن غذا و ابزارهای آشپزخانه شود.
- افت شدت سرما: باز بودن درب یخچال باعث افت شدت سرمای یخچال میشود. زیرا در این صورت دمای داخل یخچال صعود میکند و ممکن است موجب بد شدن غذا و نگهداری نشدن بهتر آن شود.
بنابراین، بهتر است در صورت نیاز به برداشتن مواد غذایی، آن را به سرعت برداشته و درب یخچال را سریعاً ببندید.
تاثیر باز بودن درب یخچال بر روی کمپرسور(موتور)
باز بودن درب یخچال باعث ورود هوای گرم و رطوبت به داخل یخچال میشود. این موجب افزایش بار کاری بر روی موتور یخچال (کمپرسور) میشود زیرا برای حفظ دمای داخلی یخچال و خنک نگه داشتن محتویات آن، کمپرسور باید بیشتر کار کند و بار کاری بر روی آن افزایش یابد.
این بار کاری اضافی ممکن است باعث افزایش مصرف برق و هزینههای بیشتر در قبال پرداخت قبوض برق شود و همچنین موجب کاهش عمر مفید موتور یخچال شود. بنابراین، باز بودن درب یخچال به مدت طولانی مدت تأثیر مستقیم بر روی کمپرسور دارد و میتواند باعث افزایش هزینهها و کاهش عمر مفید یخچال شود.
برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است درب یخچال را همیشه بسته نگه داشته و در صورت نیاز به برداشتن مواد غذایی، آن را به سرعت برداشته و درب یخچال را سریعاً ببندید. همچنین، میتوانید از یخچالهایی با تکنولوژی هوشمند استفاده کنید که به طور خودکار درب یخچال را بسته و کمپرسور را خاموش میکنند تا مصرف برق را کاهش دهند. این اتفاق ممکن است در بقیه لوازم خانگی مانند ماکروفر هم پیش بیاید و یکی از دلایل گرم نکردن غذا در ماکروفر باشد.
دلایل باز ماندن درب یخچال فریزر
باز بودن درب یخچال ممکن است به دو دلیل اتفاق بیفتد:
- اگر درب یخچال به طور ناقص بسته شود و یا زمانی که درب باز است، به صورت تصادفی بر روی آن ضربه وارد شود، باعث میشود هوا و رطوبت به داخل یخچال نفوذ کند و در نتیجه باعث کاهش کارایی یخچال و افزایش مصرف برق شود.
- خرابی یا پارگی لاستیک دور درب: لاستیک دور درب یکی از اجزای مهم درب یخچال و فریزر به شمار می رود. این لاستیک وظیفه دارد که درب یخچال به آرامی بسته شود تا دستگاه آسیبی نبیند. علاوه بر این لاستیک دور درب وظیفه دارد تا از ورود هوا به دستگاه جلوگیری کند. لذا اگر این وسیله دچار پارگی و خرابی شود ممکن است هوا وارد یخچال شود و دمای دستگاه بالا برود.
اگر درب یخچال به مدت طولانی باز بوده باشد، هوای گرم و رطوبت به داخل یخچال وارد شده و در محیط خنک داخلی یخچال تبخیر میشود و در نتیجه برفک درون یخچال به وجود میآید. باز بودن درب یخچال باعث افزایش هزینه برق و کاهش عمر مفید یخچال میشود زیرا باعث میشود که یخچال در برابر هوا و رطوبت محافظت نشود و کمپرسور یخچال بیشتر کار کند. بنابراین، بهتر است همیشه درب یخچال را به طور کامل ببندید.
بعد از متوجه شدن باز بودن درب یخچال باید چه کاری انجام داد؟
بعد از متوجه شدن باز بودن درب یخچال، بهتر است به سرعت درب را ببندید تا هوا و رطوبت به داخل یخچال نفوذ نکند. در صورتی که درب یخچال به مدت طولانی باز بوده باشد و برفک درون یخچال به وجود آمده باشد، میتوانید به روش زیر برای حذف برفک اقدام کنید:
محتویات یخچال را به بیرون بیاورید، درب یخچال را برای چند ساعت باز کنید، با یک پارچه مرطوب داخل یخچال را تمیز کنید و بعد از از بین رفتن رطوبت محتویات را دوباره به داخل یخچال برگردانید.
افزایش دمای یخچال فریزر: ممکن است گاهی اوقات حس کنید دمای مواد غذایی درون یخچال بالا رفته است و دستگاه دیگر کارایی قبل را ندارد. زمانی که درب دستگاه به خوبی بسته نشود، دمای دستگاه نیز به اندازه کافی پایین نمی آید و در ادامه مواد غذایی نیز در دمای مناسبی قرار نمی گیرند. اگر درب دستگاه برای مدت طولانی و زیادی باز بماند، امکان فاسد شدن و خراب شدن مواد غذایی وجود دارد. در این مواقع سعی کنید درب یخچال خود را به طور کامل چک کنید و اگر مشکلی نداشت سعی کنید درب یخچال و فریزر را کمتر باز و بسته نمایید.
آیا درب یخچال باز بماند گاز آن خالی میشود؟
یکی از سوالات که در این مورد مطرح میشود که آیا با باز ماند درب یخچال گاز آن خالی میشود؟ نه، باز نگه داشتن درب یخچال با خالی شدن گاز آن هیچ ارتباطی ندارد. این یک ادعای اشتباه است. باز ماندن درب یخچال به مدت کوتاهی افت دمای داخل یخچال را به همراه دارد و سیستم خنک کننده برای پر کردن این فضا بیشتر کار میکند. اما این افت دما و کار کردن بیشتر سیستم خنک کننده برای مدت زمان کوتاه، تأثیر چندانی بر روی میزان گاز درون یخچال ندارد. خالی شدن گاز یخچال علائم دیگری دارد که میتوانید برای اطلاعات بیشتر، آن را در لینک داده شده مطالعه فرمایید. به هر صورت، بهتر است درب یخچال را هر چه کمتر باز نگه دارید تا از مصرف انرژی زیاد جلوگیری شود.
بریم سراغ سوال رایج بعدی! چرا یخچال فریزر من برفک میزنه؟
دلایل برفک زدن یخچال فریزر
برفک زدن در یخچال ممکن است به دو دلیل به وجود آید:
- اگر درب یخچال به مدت طولانی باز بوده باشد، هوای گرم و رطوبت به داخل یخچال وارد شده و در محیط خنک داخلی یخچال تبخیر میشود و در نتیجه برفک درون یخچال به وجود میآید.
- اگر درب یخچال به طور منظم باز و بسته شود، هوا و رطوبت درون یخچال به صورت تدریجی منجمد میشود و باعث به وجود آمدن برفک درون یخچال میشود.
باز بودن درب یخچال و به وجود آمدن برفک درون آن باعث کاهش کارایی یخچال میشود زیرا برفک درون آن مانع از تبادل حرارتی بین دیوارههای داخلی یخچال و محتویات آن شده و در نتیجه باعث افزایش مصرف برق و هزینههای بیشتر در قبال پرداخت قبوض برق میشود. همچنین، باعث افزایش بار کاری بر روی کمپرسور یخچال میشود که ممکن است باعث کاهش عمر مفید آن شود و در نتیجه مجبور شوید برای تعمیر یخچال فریزر خود هزینه ای اضافه پرداخت کنید.
روش های جلوگیری از برفک زدن یخچال فریزر
بنابراین، برای جلوگیری از به وجود آمدن برفک در یخچال به دو روش زیر میتوانید اقدام کنید:
1- درب یخچال را همیشه بسته نگه داشته و در صورت نیاز به برداشتن مواد غذایی، آن را به سرعت برداشته و درب یخچال را سریعاً ببندید.
2- یخچال را به طور منظم (مثلاً هر چند ماه یک بار) خالی کرده و برفک درون آن را تمیز کنید. برای این کار، محتویات یخچال را به بیرون بیاورید، درب یخچال را برای چند ساعت باز کنید، با یک پارچه مرطوب داخل یخچال را تمیز کنید و سپس محتویات را دوباره به داخل یخچال برگردانید.
چگونه میتوانم برفک درون یخچال را تمیز کنم؟
برای تمیز کردن برفک درون یخچال، مراحل زیر را دنبال کنید:
- قطع برق یخچال: بهتر است برای ایمنی، قبل از شروع به تمیز کردن برفک، برق یخچال را قطع کنید.
- یخچال را خالی کنید: قبل از شروع به تمیز کردن برفک درون یخچال، مطمئن شوید که تمام محتویات آن را خارج کردهاید تا به راحتی بتوانید به تمامی نقاط داخلی یخچال دسترسی داشته باشید.
- تخلیه کردن برفک: برفک درون یخچال را با استفاده از یک ابزار نرم مانند یک تیغه برش یا یک پارچه خشک و نرم، تخلیه کنید. در صورت استفاده از تیغه برش، مراقب باشید که به دستگاه خنک کننده اپراتور آسیب وارد نکنید.
- تمیز کردن داخل یخچال: پس از تخلیه کردن برفک، داخل یخچال را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید. برای پاک کردن داخل یخچال، میتوانید از محلول آب و جوش شیرین و مایع شوینده برای تمیز کردن یخچال استفاده کنید.
- تمیز کردن درب یخچال: در نهایت، درب یخچال را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید و اطمینان حاصل کنید که درب به طور کامل بسته شده است.
- روشن کردن یخچال: پس از اتمام تمیز کردن برفک، یخچال را روشن کنید و صبر کنید تا دمای داخلی آن به حداقل خود برسد قبل از برگرداندن محتویات داخل آن.
جمع بندی
باز بودن درب یخچال میتواند به مشکلات مختلفی منجر شود. که در این مقاله به طور کامل به آن اشاره کردیم که به طور خلاصه شامل:
- هدررفت انرژی
- فشار یا آسیب به کمپرسور(موتور) یخچال و فریزر
- کاهش عمر موتور
- گرم شدن محیط خارج از دستگاه
- خرابی المنت
- خرابی قسمت های مختلف برد الکترونیکی
- خطر ابتلا به بیماریهای ناشی از باکتریها
- خطر خراب شدن محتویات یخچال
- افزایش رطوبت داخل یخچال
بنابراین، بهتر است همیشه درب یخچال را بسته نگه داشته و در صورت نیاز فقط به مدت کوتاهی آن را باز کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم در مورد باز ماندن درب یخچال برای مدت طولانی صحبت کنیم که امیدواریم برای شما مفید باشد. از این مطلب نتیجه میگیریم که باید در یخچال را بطور دقیق چک کنیم تا از خرابی های احتمالی آن جلوگیری نماییم. اگر دستگاه شما به مشکل خورد، حتما برای تعمیر آن به مراکز تخصصی تعمیر لوازم خانگی مراجعه نمایید. مجموعه ما یعنی کارو سرویس با ارائه کلیه خدمات و تعمیرات لوازم خانگی در خدمت شما عزیزان می باشد.